torstai 6. elokuuta 2009

Kansallispäivän juhlahumua Genèvessä

Turisti-infon sininen Genève-lehmä.


Pikkuisen on viime päivinä tullut oltua takavasemmalla, tai oikeastaan etelämmässä. Olin tiistaina ja keskiviikkona nimittäin työmatkalla Lausannessa, ja jos ei muutamia vuosia sitten tehtyjä torimyyntireissuja pitkin Etelä-Suomea lasketa, niin tämä oli elämäni ensimmäinen työmatka. Ainakin ensimmäinen varsinaisissa kokopäivätöissä tehty matka kuitenkin. Koska kuitenkin ajattelin kertoa hieman enemmän tuosta jo taannoin mainitusta kansallispäivästä, niin hehkutan sitten työmatkailustani joskus toiste.

Kansallispäivän retki Genèveen oli hurjan mukava, eikä vähiten siksi, että sain vihdoin ja viimein rakkaankin tänne Sveitsiin. Koko Genève oli hurjan juhlahumun ja -tunnelman kyllästämä, ihmiset iloisia ja juhlakrääsän kaupustelijat oletettavastikin erittäin tuottoisia.


Maailmanpyörän lisäksi paikalla oli lukuisia muitakin hurjan näköisiä laitteita.


Suloinen nokikanakuva on omistettu Marjalle.


Jet d'Eau, Genèven kuuluisa vesisuihku.

Iltapäivä kului mukavasti Fêtes de Genèven myötä festivaalialueeksi muutettua satamaa kierrellen ja erilaisia performanssitaiteilijoita, taikureita, kauppakojuja ja muuta ihmeellista ihastellen. Tulipa sitten ostettuakin aasialaiskojusta hurjan hyvää ja sopivasti tulista ruokaakin.
Alkuillaksi suunnistin sitten kivasti jännityksen jo kipristellessä mahanpohjassa kohti Genèven lentokenttää. Tottakai lento oli sitten myöhässä ja niinpä palloilin reilun tunnin verran käytävillä ja lentokenttäkahvilassa. Sen siitä saa, kun tahtoo kentälle "hyvissä ajoin" varmuuden vuoksi. Onneksi odotus palkittiin ruhtinaallisesti.
Ilta kuluikin sitten karnevaalihumussa ja kolmisen varttia jonoteltuamme saimme sitten myös ensikosketuksen Sveitsin kansallisruokaan. Pont du Mont-Blanc -silta oli muutettu kokonaan valtaisaksi Fondue géante -keittiöksi. Festivaaliohjelman mukaan lippuja fonduekarkeloihin oli varattu lähes 3000 ja kolmessa jättimäisessä padassa hämmennettiin fondueta, johon tuli 170 litraa valkoviiniä. Muiden ainesosien määrää ei ilmoitettu, mutta eiköhän niiden ole turvallista olettaa olevan melkoisen suuria myöskin. Fondua tarjoiltiin ontoksi kaiverretusta patonginpuolikkaasta josta sitä sitten kaavittiin leipätikulla. Harmi vaan, kun ei siinä tungoksessa oikein yltänyt kameraan asti, joten tässä kohden vaaditaan sitten lukijalta mielikuvitusta.
Seuraava kohokohta oli sitten illan ilotulitus, jota varten onnistuimme puolivahingoissa saamaan ihan hurjan hyvät paikat eräästä satamabaarikojun pöydästä.

Illalla oli vartin mittainen ilotulitus..


..jossa räiskittiin kansallispäivähenkisesti punavalkoisin säihkein.


Kaiken tämän juhlahumun ja ilotulitusten ja fonduen ja lehmänkellojen ja alppitorvien keskellä tottakai myöhästyimme puolivahingoissa viimeisestä junasta Neuchâteliin päin ja päädyimme sitten suurelta osin väsyneen allekirjoittaneen aloitteesta sivukadun hotelliin loppuyöksi. Mitä ilmeisimmin vähän epätietoisena hotellin vastaanottoaulaan puoli kahden aikaan yöllä eksymisen seurauksena saa upeita vapaana olevia kattohuoneita puoleen hintaan.

Hotellihuoneen kattoikkunasta oli näkymä kaupungin kattojen ylle, toisella puolella komeili vuorimaisema.


Hotel Capitole


Seuraavana aamuna heräsin sateen ropinaan kattoikkunaa vasten, ja olin hurjan tyytyväinen siihen, ettemme päätyneet viettämään yötä puiston penkillä. Tyytyväisyysaste vain kasvoi, kun hotellin aamupala osoittautui parhaaksi, jonka olen aikoihin syönyt. Ah, ne uunituoreet croissantit ja hurjan kattava leikkelepöytä!

3 kommenttia:

  1. Ei hitto, sää oot Sveitsissä kans. Pitäskö järjestää joku tapaaminen täällä joskus? :-D

    VastaaPoista
  2. Oho! Jos pääset vaikka viikonloppuna Berniin sinne keskustan Zytgloggen eteen? Muista punainen neilikka rintapieleen, niin tunnistan sut!!!

    VastaaPoista
  3. Oivallista. Pihalla tais kasvaakin just neilikoita. Tai sit ne oli narsisseja.. eiku horsmia! Lauantaihin!

    VastaaPoista