sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Ensitunnelmia Neuchâtelissa

Bonjour !

Pääsin vihdoin ja viimein perille määränpäähäni Neuchâteliin.. Juna tänne Baselista kulki mahtavien maisemien halki. Loputtomasti vuoria ja tunneleita, ja matkustusmukavuus ja -nopeus oli kyllä aika toista luokkaa kuin Suomessa. Juravuoret näyttivät jylhiltä ja reheviltä ja on pystyn hyvin kuvittelemaan, että kaiken sen rehevyyden keskeltä voi vaan poimia muinaisia fossiileita.
Islam oli vastassa asemalla, ja ensiksi menimmekin katsastamaan tulevan kotini, kasvitieteellisen puutarhan. Sinne johtaa loputon ylämäki, mutta perille päästyä maisemat ovat kyllä kapuamisen arvoiset. Sain vielä näköalahuoneenkin, puutarhaan päin. Jee!! Ja nyt kuulolla: lattiapinta-alaa riittää.. Lisäksi nurkissa näytti lojuvan retkisänkyjä, pitää selvittää että saako niitä käyttää majoittamiseen.
Nyt olen sitten täällä yliopistolla, käytiin läpi tutkimustiloja (Pääsen taas tyypillisesti kellariin töihin koko kesäksi, jee!) ja sitten koottiin vielä olfaktometri (Onkohan se suomeksi noin, pitää vielä tarkistaa jostain). Se on joka tapauksessa suljettu laite, jossa tehdään hyönteisten suunnistustestejä. Hurjan monimutkaiselta näytti, joskin Islam sanoi, että muutaman kerran jälkeen osaan kuitenkin koota ja purkaa sen jo ihan rutiinilla. Pelottava määrä siinä on lasia ainakin, ihan varmasti rikon jotain tän muutaman kuukauden aikana.
Nyt poistunen loppupäiväksi takaisin kasvitieteelliseen paratiisiini asettumaan aloilleni, ja sitten palailen taas nettiin ensi viikon aikana, kunhan saan omat tunnukset koneille.
Huomenna on sitten vuorossa ensimmäinen työpäiväni, jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti