torstai 25. kesäkuuta 2009

Jyväskylä-Pirkkala-Stansted-Basel

Neljä valtiota, 28 tuntia ja yksi väsynyt reissaaja.
Tämän verran kesti, että pääsin Jyväskylästä Baselin hostelliini. Ja niin, neljäs valtio tulee siitä, että tuo Baselin lentokenttä on oikeasti, ainakin puoliksi, Ranskan puolella. Muutoin aika tavanomaisen pikkulentokentän (joille Ryanair operoi) hassuna ominaispiirteenä on, että lentokoneestä passintarkasukseen tultaessa on valittava, saapuuko Ranskaan vai Sveitsiin. Tämän jälkeen kaikki tulijat ohjataan sulassa sovussa samaan matkatavaravastaanottotilaan, josta sitten hihnalta tavaransa noukittuaan voi uudestaan valita vapaasti, poistuuko vasemmalle Ranskaan vai viereisestä ovesta Sveitsiin.
Basel muuten on sitten julkisilla kulkuvälineillä liikkujan paratiisi, ainakin näin matkailumielessä. En tiedä, onko omalla hostellillani jokin erityissopimus, vai koskeeko tmä kaikkia matkailijoita, mutta vastaanottotiskillä sain huoneen avaimen ja pyyhkeen lisäksi koko hostellissa asumisaikani ajan kelpaavan bussi- ja ratikkakortin, jolla saa matkustaa rajattomasti kaupungin sisäisillä linjoilla. Awesome, kuten huonetoverini, brittiläismies totesi.
Ja, jos tässä on jotain hassuja kirjoitusvirheitä sitten, niin se johtuu siitä, että näppiksen näppäimet on ihan hassuilla paikoilla. Esimerkiksi paikalliset käyttävät selkeästi enemmän kirjainta z kuin y, sillä nämä ovat vaihtuneet päikseen.. Kummallista.
Ehdin suihkun ja asettautumisen jälkeen käydä ulkosalla ajamassa vähän ratikalla ja syömässä kivalla "salaisella" sisäpihalla pastaa pihlajan varjossa. Löysin joelle ja löysin kuin löysinkin myös sen Heikin mainostaman Messe Towerin. Vielä en tosin käynyt ihastelemassa näkymiä, mutta ehkäpä huomenna. Muutoin ajattelin huomenna lähteä seikkailemaan eläintarhaan ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Sitten matkan varrella osui silmiin myös aika kasa erilaisia museoita.. ;-P Sen lisäksi jokiristeilyä on suositeltu, joten eiköhän täällä pariksi päiväksi löydy lomatekemisiä. Palailen taas pian, toivottavasti Neuchâtelissa pääsisi sitten lisäämään kuviakin.

Bonne soirée !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti